Hur fungerar proteinpulver i kroppen?

BCAA molekyl

Olika proteinpulver I takt med att det har blivit allt mer trendigt att träna har antalet kosttillskott på marknaden blivit allt fler. Det som med största sannolikhet är absolut mest populärt att använda i samband med styrketräning är proteinpulver. I dag finns det proteinpulver från mängder med olika tillverkare, i olika smaker och till och… Read more »

Fiskolja: Omega-3

fiskolja omega-3

Utav de tusentals kostillskott som finns på marknaden idag så är fiskolja en av dem bättre. Så vad är fiskolja?  Behöver man verkligen ta fiskolja som ett tillskott och vilka är dem största fördelarna?  Jag ska svara på alla dessa frågor i denna artikel.

Vassleprotein (Whey Protein) Fördelar & Nackdelar

Vassleproteinpulver

Vassleprotein har blivit allt mer accepterat under dem senaste åren, förut var det mestadels kroppsbyggare som använde dessa tillskott men nu används det av dem flesta alla från elitidrottare till motionärer. Denna artikel kommer gå igenom några fördelar samt nackdelar med vassleprotein, dem olika typerna och hur du ska använda det.

Vilka Kosttillskott Behöver Jag Använda När Jag Styrketränar?

Kosttillskott styrketräning

Vilka kosttillskott behöver jag för att bygga muskler? ett hälsosammare liv eller minska i vikt? Sanningen är om du inte specifikt lider av någon sjukdom eller blivit rekommenderad av din doktor att ta vissa tillskott behöver du dem inte alls! Människan har klarat sig i 10 000-tals år utan olika former av pulver och piller, ingenting slår en bra… Read more »

BCAA: Många Fördelar Med Grenade Aminosyror

BCAA molekyl

BCAA är ett mycket populärt kosttillskott som används av allt ifrån hobbymotionärer till bodybuilders. Namnet är egentligen bara en förkortning av ”Branched-Chain Amino Acids” vilket på svenska betyder grenade aminosyror. BCAA verkar enligt de senaste studierna vara bland de bästa tillskott man kan få i sig precis efter träning. BCAA består leucin, isoleucin samt valin… Read more »

Aminosyror: Ökar Din Muskeltillväxt

aminosyror

Det finns idag en mycket utbredd diskussion om vad aminosyrorna faktiskt gör och vilka som är viktigast att inta vid tränings och liknande.  Det finns också mängder med olika råd om vilka aminosyror du ska ta och i vilken mängd samt vid vilket tidpunkt det är mest optimalt att inta dessa på. En anledning till… Read more »

Kreatin: För Ökad Styrka Och Muskelmassa

Kreatin

Kreatin är en typ av molekyl som framförallt går att hitta i den vanliga maten vi äter. De kreatin-tillskott man kan hitta i affärerna idag är inte alls framställda av kött även om de största koncentrationerna av just detta ofta går att hitta i kött. Dagens kreatin-tillskott är framställd på kemisk väg vilket innebär att… Read more »

Proteinpulver: Vad Du Bör Veta För Lyckade Resultat

Proteinpulver

Proteinpulver är precis som namnet antyder protein i pulverform. Detta är ett av de allra mest använda kosttillskotten eftersom att det är ett kanonbra komplement om du så som många andra har svårt att få i dig allt protein via den vanliga kosten. Proteinpulver finns i en rad olika varianter och smaker så det finns… Read more »