Knäskydd Vid Styrketräning?

Jag har fått chansen att testa ett par knäskydd av neopren från min kompis Erik Elmqvist som är ägare av e-butiken Sportsmart.se. Jag ska i detta inlägg gå igenom lite fördelar med knäskydd samt varför inte alla behöver dem. 

Styrketest: Armhävningar

armhävningar

Målet med detta test är att kolla uthålligheten i överkroppens muskler. Detta behöver du för att genomföra testet: Plan yta. Partner som kollar formen och räknar. Metronom (60 BPM) för att hålla ett jämt tempo ( dock inget måste ). Hur du utför testet: Ställ dig i startposition med händerna axelbrett isär och armarna fullt utsträcka (… Read more »

Styrkestandard För Kvinnor | Hur Stark Är Du?

stark kvinna

Dessa styrkestandarder är baserade på vuxna (18 år +),vikten 1RM (ett mått på hur mycket du orkar lyfta en gång) vet du inte ditt 1RM så kan du få en ungefärlig uppskattning här.Lyften är utan assistans hjälp som dräkter, handledsstöd och remmar, dock var bälten tillåtna. Tabeller för dem grundläggande skivstångsövningar är baserade på 70 års… Read more »

Styrkestandard För Män | Hur Stark Är Du?

tränarätt

Dessa styrkestandarder är baserade på vuxna (18 år +),vikten 1RM (ett mått på hur mycket du orkar lyfta en gång) vet du inte ditt 1RM så kan du få en ungefärlig uppskattning här.Lyften är utan assistans hjälp som dräkter, handledsstöd och remmar, dock var bälten tillåtna. Tabeller för dem grundläggande skivstångsövningar är baserade på 70 års… Read more »

7 Grundrörelser | Hur Stark Är Din Kropp?

gråttmänniska

Om vi levde på stenåldern undrar hur våra kroppar skulle se ut? Om jag får gissa så skulle vi vara starka, magra och väldigt vältränade jämfört med vad vi är idag. Och dem behövde inte styrketräna i gymmet för att få dessa imponerande resultat.  Grottmänniskorna jagade djur genom att kasta sten eller spjut för att… Read more »

Använder Du Dessa 7 Träningsprinciper När Du Styrketränar?

För att hjälpa dig med din träning ska jag gå igenom sju principer som gäller när du tränar. Dessa principer kan tolkas på olika sätt beroende på situationen, träningsnivå och idrott alltså inte bara styrketräning. Några av dessa principer använder du säkert redan omedvetet när du styrketränar men oavsett kan det vara bra att påminnas…. Read more »

Valsalva Manövern Vid Träning

Andning knäböj

Att vi människor, och alla andra levande varelser för den delen, hela tiden andas är någonting som är en självklarhet. Vi gör det helt naturligt, per automatik, utan att vi överhuvudtaget reflekterar över det. Kroppen sköter den biten av sig själv eftersom vi hela tiden är i behov av syre. Som de flesta vet är… Read more »

Fria Vikter vs Maskiner Vad är Bäst?

fria vikter mot maskiner

Gå in i vilket gym som helst så kommer du se en kombination av fria vikter och gym maskiner. Vissa personer använder endast fria vikter och andra använder enbart maskiner sen finns det dem som blandar fria vikter med maskiner.I denna artikel ska vi gå igenom fördelar och nackdelar med båda. Det var inte länge… Read more »

Träningsvärk: 5 Myter Som Du Inte Visste

bygga muskler1

Du har precis kört ett jättehårt pass och kanske testet en ny övning allting känns fantastiskt tills nästa dag när du vaknar och knappt kommer ur sängen. Träningsvärk känns oftast som mest 1-2 dagar efter träningspasset och försvinner oftast inom 10 dagar. Forskare vet fortfarande inte exakt varför vi får träningsvärk men det finns några… Read more »

Pratar Du Gym? 38 Fitness Ord Som Du Bör Veta

När man börjar träna kan det vara ganska skrämmande, det är som dem andra på gymmet pratar ett annat språk. Många av dessa termer är självklara för den som är van att träna men inte för den som precis börjat. Därför har jag gjort denna lista så du kan känna dig tryggare nästa gång du ska… Read more »