Protein Chiapudding

Just nu håller jag på att leta efter andra frukost alternativ eftersom jag tröttnat lite på havregrynsgröt. Sökte runt lite på nätet och hitta chiapudding! Chiafrön har jag aldrig använt tidigare i matlagning, vet att det har varit trendigt väldigt länge i USA.

Chiafrön är väldigt rika på näringsämnen per /g, de innehåller mineraler, kalcium, protein, fibrer och omega 3, vet inte om det är ”superfood” men inte så dumt för att vara ett litet frö 😛

Det ska tilläggas att jag gillar konsistensen på risgrynsgröt och andra puddingar och jag har full förståelse för alla som inte gillar den konsistensen, men för mig var det en fullträff! Det är så lätt att blanda ihop, lite chiafrön och mandelmjölk sen smaksättning, vänta några timmar sen har du en färdig frukost eller mellanmål. Perfekt. 

Vanilj Chiapudding
chiapudding vanilj

Antal portioner: 1

Ingredienser:

1,5 dl mandelmjölk

2,5 matskedar chiafrön ( 3 matskedar om du vill ha lite tjockare )

0,5 matskedar flytande honung ( inte obligatoriskt )

en nypa vaniljpulver

Toppa med valfri frukt,bär eller nötter, jag tog lite bananer.

 

Instruktioner: 

1) Blanda ihop alla ingredienser ( förutom toppingen ) i en glasburk med återförslutet lock. Sätt på locket, skaka ordentligt.

2) Ställ in glasburken i kylen ungefär en timme, skaka ytterligare en gång eller rör runt med en sked om du ser att frön fastnat på botten av glasburken. Ställ in i kylen igen, minst fyra timmar men helst över natten.

3) Nu kommer chiafrönen expandera tills det blir en pudding liknande konsistens, ( Det kommer inte bli jättetjockt mer äppelmos liknande )

4) Servera kallt och toppa med frukt,bär eller nötter.

 

Choklad Chiapudding

Choklad chiapudding

Antal portioner: 1

Ingredienser:

1,4 dl mandelmjölk

2 matskedar chiafrön

1 matsked kakaopulver

0,5 matskedar flytande honung ( inte obligatoriskt )

Toppa med valfri frukt,bär, nötter eller choklad, jag tog lite apelsin och choklad.

Instruktioner: 

1) Blanda ihop alla ingredienser ( förutom toppingen ) i en glasburk med återförslutet lock. Sätt på locket, skaka ordentligt.

2) Ställ in glasburken i kylen ungefär en timme, skaka ytterligare en gång eller rör runt med en sked om du ser att frön fastnat på botten av glasburken. Ställ in i kylen igen, minst fyra timmar men helst över natten.

3) Nu kommer chiafrönen expandera tills det blir en pudding liknande konsistens.

4) Servera kallt och toppa med frukt,bär, nötter eller choklad.

 

Protein Chiapudding

Protein Chiapudding

Antal portioner: 1

Ingredienser:

1,5 dl mandelmjölk

2,5 matskedar chiafrön

1 skopa proteinpulver ( valfri smak ) Jag tog mintchoklad

Toppa med valfri frukt,bär, eller nötter, jag tinade lite hallon.

 

Instruktioner: 

1) Blanda ihop alla ingredienser ( förutom toppingen ) i en glasburk med återförslutet lock. Sätt på locket, skaka ordentligt.

2) Ställ in glasburken i kylen ungefär en timme, skaka ytterligare en gång eller rör runt med en sked om du ser att frön fastnat på botten av glasburken. Ställ in i kylen igen, minst fyra timmar men helst över natten.

3) Nu kommer chiafrönen expandera tills det blir en pudding liknande konsistens.

4) Servera kallt och toppa med frukt,bär, eller nötter.

 

Nu har du fått en bas lektion i chiapudding! Som du ser går det att variera hur mycket som helst. Hitta denna engelska artikel som tar upp lite mer fördelar om du skulle vara intresserad.

Har du testat Chiapudding och vad tyckte du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *