Jag har fått chansen att testa ett par knäskydd av neopren från min kompis Erik Elmqvist som är ägare av e-butiken Sportsmart.se. Jag ska i detta inlägg gå igenom lite fördelar med knäskydd samt varför inte alla behöver dem. 

– Varför ska Du använda knäskydd?

Jag har nu testat knäskydden när jag tränar knäböj vid två tillfällen och måste säga att jag är rätt imponerad. Jag gillar det lilla extra stödet som man får runt knät men det bästa som jag upplever är värmen som den ger runt knäleden. Genom att hålla lederna varma under passet minskar du skaderiskerna, av samma anledning som du värmer upp innan passet. Jag har aldrig haft problem med mina knän, och det är inget jag vill ha i framtiden heller därför kommer dessa att användas i skadeförebyggande syfte.

-Kommer jag lyfta mera vikt med knäskydd?  Knäskydd av neopren

Jag har inte hittat några studier som visar att man skulle lyfta mera vikt när du använder knäskydd, nej dem är inte magiska. Vill du öka dina vikter får du följa ett bra träningsprogram 🙂

-Behöver alla knäskydd?

Som nybörjare skulle jag ha svårt att motivera investeringen av knäskydd, eftersom belastningen är väldigt låg. Satsa hellre på att bygga upp en bra grundteknik för att förebygga skador. Men allteftersom du ökar dina vikter och set vilan under dem tunga passen blir längre kan det vara dags att köpa ett par om det känns nödvändigt.

-Behövs inte under alla övningar

Du behöver inte använda knäskydd under alla övningar, Jag skulle endast använda dessa när jag kör olika former av knäböj samt olympiska lyft.

 

-Slutsats

Jag kommer försätta använda dessa på mina tyngre pass där set vilan är lite längre än vanligt för att hålla mina leder varma ( förebygga skador). Dessa får 4/5 hantlar eftersom dem var väldigt sköna och lätta att böja med. Komihåg att planerad och hård träning med bra teknik kommer alltid ge dem bästa långsiktiga resultaten!

Det skulle vara intressant att veta vad ni läsare tycker om knäskydd? Gör det någon skillnad? Vad är den bästa fördelen enligt er?

Här köper du knäskydden som jag fick testa.

 

 

 

3 Responses to “Knäskydd Vid Styrketräning?”

 1. Joakim Bergman

  Hej! Jag har en fråga. Skulle du rekommendera dessa knäskydd endast för styrketräning eller även för sport så som skidåkning? Jag har lite problem med mitt vänstra knä. Inte alls samma stabilitet och när jag gör lunges (utfall på svenska?) så spänner det efter ett tag. Det är därför jag satt och funderade på knäskydd och så läste jag denna artikel… rätt pepp på att köpa in nu men dumt att köpa ett par som endast bör användas till styrketräning om det kanske finns lämpligare som man kan använda för sport också. Jag är lite amatör när det gäller skydd osv så du får stå ut med att jag låter lite korkad 🙂

  Svara
  • Emil Eriksson

   Tjena Joakim!

   Dessa kan användas mer än till styrketräning, finns personer som använder dessa till vardags av olika anledningar. Jag känner Erik som äger butiken Sportsmart.se bättre att du snackar med honom info@sportsmart.se 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *